Pienkonehuollot

Varaathan aina etukäteen ajan huollolle soittamalla tai ottamalla meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Moottorisahan perushuolto 55€ (+tarvittavat osat)

  • Sytytystulpan vaihto
  • Polttoainesuodattimen vaihto
  • Ilmansuodattimen tarkastus ja puhdistus
  • Kaasuvivuston tarkastus
  • Ketjujarrun tarkastus ja puhdistus
  • Terälaippa, puhdistus ja tarkastus/kääntö
  • Teräketju, tarkastus ja teroitus
  • Pultit ja mutterit, tarkastus/kiristys
  • Koekäyttö/säätö

(Tulppa ja suodatin eivät sisälly hintaan)

Miksi koneen huolto on tärkeää/tipit asiakkaille:
  • Kodin puutarhan ja metsän hoidossa käytettävien pienkoneiden huoltoon kannattaa panostaa jo ennen kuin koneen käytössä ilmenee häiriöitä.
Ennakoiva huolto säästää sekä kustannuksia että kallisarvoista aikaa silloin, kun konetta eniten tarvitsee. 
Säännöllisellä huollolla varmistetaan lisäksi koneiden pitkäikäisyys, käyttövarmuus ja turvallisuus sekä myös ympäristöystävällisyys. Erityisesti ruohonleikkureiden huolto kannattaa tehdä syksyllä leikkuukauden päätyttyä. Silloin koneen huolellinen puhdistus vähentää oleellisesti ruostevaurio riskiä. Ja kun öljyt, tulpan ja tarvittaessa ilmansuodattimen vaihtaa sekä muistaa lisätä polttoaineen sekaan säilöntäaineen talveksi, on kone keväällä heti käyttövalmis.

Se, että on syntynyt maaseudulla ja kasvanut maatilalla pojankoltiaisena luultavasti edesauttaa kovastikin, että voimme tarjota myös pienkonehuoltoja. Isäni oli maanviljelijä, joten kaikenlaisia laitteita ja moottoreita on tullut rassattua pienestä pojasta saakka. Aito kiinnostus koneita, laitteita ja niiden toimintalogiikkaa kohtaa on edesauttanut oppimista, sillä kaikkea ei voi opiskella kirjoista eikä välttämättä nykypäivänä YouTubesta. Olenkin huoltanut ja korjannut hyvinkin erilaisia teknisiä laitteita yli 30-vuoden ajan, joten uskallan sanoa, että ei ole montaakaan pienkonetta, jota en osaisi korjata. Ja jos ei taidot riitä, niin varmasti neuvon sinut eteenpäin.

Erityisesti syksyisin meillä huolletaan paljon ruohonleikkureita ja moottorisahoja. Kannattaa muuten välttää keväällä/ kesällä turha stressi pienkoneiden toimivuuden kanssa ja teettää laitteillesi perus- ja määräaikaishuollot jo syksyn/ talven aikana. Näin varmistat, että kevätauringon alkaessa pilkistellä ja puutarhapeukalon syyhytessä pääset heti lempihommiisi ja työkalusi ovat hyvässä iskussa.

Varaathan aina etukäteen ajan huollolle soittamalla tai ottamalla meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta. Rajallisten säilytystilojen vuoksi emme pysty ottamaan huoltokoneita säilytykseen etukäteen. Puutarhajyrsimessä tulee olla kuljetuspyörä/pyörät paikoillaan kun se tulee huoltoon.

 

Vinkit ruohonleikkurin huoltoon

PS: Jos et halua syystä tai toisesta huollattaa omaa ruohonleikkuriasi ammattilaisella, niin tässä muutama vinkki, jotka kannattaa tehdä, kun laitat konettasi talviteloille. Näiden toimien tarkoitus on pidentää leikkurisi ikää; huollathan myös autoasi vuosittain, mikset siis ruohonleikkuriasi.

  • Ennen kuin aloita ruohonleikkurin huoltoa, irrota sytytystulpanhattu. Näin varmistat, ettei leikkuri vahingossakaan käynnisty!
  • Pese ja puhdista ruohonleikkurisi perusteellisesti. Tarkista, ettei koneeseen ole jäänyt ruohoa, sillä se ruostuttaa nopeasti. Leikkauspöydän voi puhdistaa paineilmalla. Säilytä ruohonleikkurisi talven yli kuivassa paikassa.
  • Tyhjennä bensatankki tai vaihtoehtoisesti voit laittaa koneeseen talveksi pienkonebensiiniä, nimittäin normaali polttoaine vanhenee.
  • Vaihda öljyt, sillä puhtailla öljyillä koneesi lähtee liikkeelle iloisella äänellä
  • Erityisesti, jos sinulla on akkukäyttöinen laite, niin lataa akku n. kolme kertaa talven aikana ja säilytä sitä viileässä

Vinkkivitonen: Tiesithän, ettei ruohonleikkuria saa kääntää ihan mihin asentoon tahansa? Kyljelleen käännettäessä ruohonleikkurin öljyt voivat päästä valumaan ilmansuodattimeen/kaasuttimeen ja seuraavalla käynnistyskerralla koneesi savuttaa mukavasti. Hyvä nyrkkisääntö ruohonleikkureissa on se, että ruohonleikkuria voi kallistaa niin kauan kuin sytytystulppa osoittaa taivasta kohti; näin öljyt pysyvät oikeassa paikassa.

Ruohonleikkureita tuodaan yleensä huoltoon juuri keväällä, kun kone ei lähde käyntiin ja monesti syynä on juuri bensiini ja se, että bensatankkia ei ole tyhjennetty. Talven aikana nimittäin tankkiin muodostuu ”möhnää”, joka tukkii kaasuttimen helposti ja tätä möhnää tulee myös muihin pienkoneiden tankkeihin. Erityisesti uusien koneiden kanssa pitää olla tarkkana, koska jos todetaan omaa huolimattomuutta, niin takuu ei auta. Oman pintahuoltamisen lisäksi kone pitää huollattaa ammattilaisella säännöllisesti.

Varaa siis oma huoltoaikasi heti! (linkki varauskalenteriin)